Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Wil Venco ons sponsoren?

Dat is op dit moment helaas niet mogelijk.

Welke dropsoorten zitten in het assortiment?

Venco maakt vele soorten drop: zoet, zout, hard, zacht, mixen. Kijk op onderdeel Producten om onze dropwereld te ontdekken.

Waar is Venco drop te koop?

Onze drop is te koop bij supermarkten, drogisterijen, benzinestations, tabakszaken, automaten, kiosken, school- en sportkantines. Aangezien er veel verschillende soorten en verpakkingsmaten zijn, kan het zijn dat niet alle varianten bij het reguliere verkooppunt aanwezig zijn. Als je dit voor een specifiek product wilt weten, neem dan contact op met onze consumenten service: consumentenservice@venco.nl.

Kan ik Venco drop in het buitenland kopen?

Nee, drop is iets typisch Nederlands en is in het buitenland dan ook niet te koop. Waarschijnlijk kunt u de producten eventueel bestellen via Internet.

Ik ben overgevoelig voor bepaalde stoffen. Hoe weet ik welke drop ik wel kan eten?

Klik hier voor een actueel overzicht van het assortiment en productsamenstelling. Per product wordt aangegeven of er allergenen stoffen in zitten en welke dat zijn. Veel Venco drop is glutenvrij.

Wat is de voedingswaarde van Venco producten?

De hoeveelheid kCal per 100 gram is ongeveer 300-400. Dit is een gemiddelde. Als je dit voor een specifiek product weten, klik hier of stuur een mail naar consumentenservice@cloetta.nl. Om een gezond gewicht te handhaven adviseert het Voedingscentrum niet te veel en gevarieerd te eten en elke dag voldoende te bewegen (minimaal 30 minuten). Daarbij hoeft het niet persé te gaan om intensieve sportbeoefening: ook activiteiten zoals traplopen, tuinieren, stofzuigen, wandelen en fietsen zijn prima.

Wat is gelatine en waar wordt het van gemaakt?

Gelatine is een uitstekend bind- en geleermiddel met heel specifieke eigenschappen. De structuur (kauwbaarheid en stevigheid) van sommige snoep wordt voor een belangrijk deel door gelatine bepaald. Op de verpakking staat of er gelatine in het product verwerkt is. Gelatine is afkomstig van dierlijke producten, zoals varkens of runderen. Vervanging van gelatine zou onaanvaardbare structuurwijzigingen tot gevolg hebben.

Is het mogelijk om een rondleiding in een fabriek te organiseren?

Om een optimale kwaliteit van onze producten te kunnen garanderen, is het helaas niet mogelijk om rondleidingen in onze fabriek te organiseren.

Ik ben niet tevreden over de kwaliteit van het product. Wat kan ik nu het beste doen?

Indien een product je niet in goede staat bereikt heeft, stuur dan de verpakking met inhoud, inclusief naam, adres, aankoopdatum en plaats van aankoop naar: Venco, afdeling consumentenservice, Postbus 1181, 4801 BD Breda. Of vul ons contactformulier in.