Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Wil Venco ons sponsoren?

Dat is op dit moment helaas niet mogelijk.

Welke dropsoorten zitten in het assortiment?

Venco maakt vele soorten drop: zoet, zout, hard, zacht, mixen. Kijk op onderdeel Producten om onze dropwereld te ontdekken.

Waar is Venco drop te koop?

Onze drop is te koop bij supermarkten, drogisterijen, benzinestations, tabakszaken, automaten, kiosken, school- en sportkantines. Aangezien er veel verschillende soorten en verpakkingsmaten zijn, kan het zijn dat niet alle varianten bij het reguliere verkooppunt aanwezig zijn. Als je dit voor een specifiek product wilt weten, neem dan contact op met onze consumenten service: consumentenservice@venco.nl.

Kan ik Venco drop in het buitenland kopen?

Nee, drop is iets typisch Nederlands en is in het buitenland dan ook niet te koop. Waarschijnlijk kunt u de producten eventueel bestellen via Internet.

Ik ben overgevoelig voor bepaalde stoffen. Hoe weet ik welke drop ik wel kan eten?

Klik hier voor een actueel overzicht van het assortiment en productsamenstelling. Per product wordt aangegeven of er allergenen stoffen in zitten en welke dat zijn. Veel Venco drop is glutenvrij.

Wat is de voedingswaarde van Venco producten?

De hoeveelheid kCal per 100 gram is ongeveer 300-400. Dit is een gemiddelde. Als je dit voor een specifiek product weten, klik hier of stuur een mail naar consumentenservice@cloetta.nl. Om een gezond gewicht te handhaven adviseert het Voedingscentrum niet te veel en gevarieerd te eten en elke dag voldoende te bewegen (minimaal 30 minuten). Daarbij hoeft het niet persé te gaan om intensieve sportbeoefening: ook activiteiten zoals traplopen, tuinieren, stofzuigen, wandelen en fietsen zijn prima.

Wat is gelatine en waar wordt het van gemaakt?

Gelatine is een uitstekend bind- en geleermiddel met heel specifieke eigenschappen. De structuur (kauwbaarheid en stevigheid) van sommige snoep wordt voor een belangrijk deel door gelatine bepaald. Op de verpakking staat of er gelatine in het product verwerkt is. Gelatine is afkomstig van dierlijke producten, zoals varkens of runderen. Venco heeft in haar assortiment steeds meer vegan producten (die dus geen dierlijke gelatine of andere dierlijke ingrediënten bevat), je kunt deze producten herkennen aan het vegan logo op de achterkant van de verpakking.

Is het mogelijk om een rondleiding in een fabriek te organiseren?

Om een optimale kwaliteit van onze producten te kunnen garanderen, is het helaas niet mogelijk om rondleidingen in onze fabriek te organiseren.

Ik ben niet tevreden over de kwaliteit van het product. Wat kan ik nu het beste doen?

Indien een product je niet in goede staat bereikt heeft, stuur dan de verpakking met inhoud, inclusief naam, adres, aankoopdatum en plaats van aankoop naar: Venco, afdeling consumentenservice, Postbus 1181, 4801 BD Breda. Of vul ons contactformulier in.

Heeft Venco ook Vegan producten in haar portfolio?

Ja, Venco heeft ook Vegan producten in haar portfolio. Deze producten zijn te herkennen aan het Vegan logo op de achterkant van de verpakking.

Ik zie dat een aantal Venco product nu Vegan zijn, waarom is dat?

Met de overgang naar Vegan producten zijn de dierlijke ingrediënten verwijderd, waardoor we minder CO2 uitstoten en daarmee een bijdrage leveren aan een betere wereld en dat vinden wij belangrijk. Het is ons doel om uiteindelijk het grootste deel van het assortiment over te zetten naar Vegan producten.

Hoe kan het dat sommige Venco producten Vegan zijn, andere niet?

De overgang naar Vegan producten zal gefaseerd gebeuren voor Venco. De timing is onder andere afhankelijk van de capaciteit in onze fabrieken. Ons streven is om de komende jaren voor het grootste deel van ons assortiment over te gaan naar een Vegan receptuur.

Op sommige zakken staat ‘plant pack’. Wat houdt dit in?

Plant-pack verpakkingen zijn deels (voor 50%) van plantaardig materiaal gemaakt, namelijk van suikerriet. Hierdoor zijn ze met een lagere CO2 uitstoot te produceren en hiermee dragen wij een steentje bij aan een betere wereld en dat vinden wij belangrijk.

Waarom 50% plant-pack, niet 100%?

Op dit moment is 50% plant-based materiaal maximaal haalbaar waarbij we rekening houden met het behouden van de kwaliteit en houdbaarheid van onze producten. Uiteraard blijven we testen en onderzoeken naar mogelijkheden om dit uiteindelijk te verhogen naar 100%.

Waarom zijn niet alle verpakkingen van Venco ‘plant packs’?

De overgang naar plant-packs zal gefaseerd plaatsvinden, dit is onder andere afhankelijk van de capaciteit in onze fabrieken. Onze ambitie is om uiteindelijk ons hele assortiment over te zetten naar plant packs.

Is een ‘plant pack’ biologisch afbreekbaar?

Nee, plant-pack verpakkingen zijn niet biologisch afbreekbaar en dienen daarom te worden gerecycled binnen de reguliere recyclingstroom van plastic.

Waar kan ik de verpakking het beste weggooien?

De plant pack verpakking kun je het beste scheiden door ze bij plastic verpakkingen weg te gooien, net als andere plastic verpakkingen zoals blikjes en drinkpakken (PMD verpakkingen).